Behandlinger

Behandlinger

Ved førstegangsundersøkelse hos oss vil du få utlevert et helseskjema. Det er viktig at du fyller ut dette så nøyaktig som mulig, og at du opplyser oss om eventuelle sykdommer og medikamenter du bruker. Dine helseopplysninger er viktige for at vi skal kunne gi deg en best og tryggest mulig behandling. Samtidig er det viktig for oss å vite hva du ønsker og hvorfor du har kommet til oss. Jo mere vi vet om din situasjon, desto lettere er det for oss å gi deg en presis og korrekt behandling.

Første undersøkelse hos tannlegen dekker røntgenbilder. Vi bruker digitale røntgenbilder for å skaffe oss en oversikt over forholdene i munnen din. Dette er raskt og effektivt, sparer deg for stråling og ikke minst miljøet for kjemikalier. Vi har mulighet for å ta panoramarøntgen dersom du ikke klarer å ha bildesensor inne i munnen din.

Vi legger stor vekt på at du får korrekt og forståelig informasjon om din tannhelse og hva du kan gjøre for å få optimal tannhelse. Vi vil alltid gi deg informasjon om mulige behandlingsalternativer, og selvfølgelig et skriftlig kostnadsoverslag dersom ønskelig.
Første undersøkelse hos tannlegen er ikke komplett uten å fjerne tannstein, bakteriebelegg og misfarging. Dette gjøres ved hjelp av ultralyd og håndinstrumenter. Vi benytter Air-Flow, en ny variant av pussing, og kalles «saltblåsing», samt polering for å få tennene hvite.

Tannlegeskrekk

Her ved Estetika Tannklinikk ønsker vi å tilby deg med tannlegeskrekk ekstra oppfølging. Ta gjerne kontakt for å bestille en time til samtale med tannlegen, så tar vi videre undersøkelse og behandling etter hvert, og i ditt tempo! Tannlegeskrekk er et vanlig begrep på det som fagspråket gjerne deles inn i «frykt for tannbehandling», «intraoral injeksjonsfobi» (sprøyteskrekk) eller «odontofobi». Det handler om at frykten for å gå til tannlegen er større enn belastningen skulle tilsi.

Av den norske befolkning er det mellom 60 og 80% som gruer seg til å gå til tannlegen. Mellom to og tre prosent av nordmenn har det som kalles odontofobi, som er kjennetegnet av blant annet at «frykten er vedvarende og overdreven» og at en kan få panikkanfall av å møte det som utløser fobien. 1,5-3% har injeksjonsfobi.

Kilde: Referat fra foredrag av Kvakestad, Vika og Haukebø, gjengitt i Den Norske Tannlegeforenings Tidende.

Hvordan vi kan dempe tannlegeskrekk

Det finnes ulike grader av tannlegeskrekk, og derfor må enhver problemstilling møtes ulikt. Kognitiv atferdsterapi er mye brukt, med gradvis eksponering i ditt eget tempo, og disse teknikkene kan være nyttig hos opp til 80-90% av pasientene!

Dersom de ikke-medikamentelle metodene ikke virker for deg – eller du har behov for akutt hjelp – kan vi også tilby såkalt «våken sedasjon», som betyr at du får en medisin som gjør at du klarer å slappe av under behandling.

UFORPLIKTENDE RÅDGIVNINGSTIME

Vi tar gjerne en prat om hva vi kan gjøre for deg, helt uten binding.